Přísnější podmínky pro udělení značky Klasa

22.5.2006

Výrobci by měli podle nových pravidel omezit používání doplňkových surovin, jako jsou například sušené odstředěné mléko či enzymatické přísady v pečivu. Na kvalitu potravin by měla dohlížet Státní zemědělská a potravinářská inspekce a firmě, která už Klasu má a nové podmínky nesplní, nebude značka prodloužena. Zájem výrobců o značku KLASA roste, zejména u malých a středních firem, protože si uvědomují, že zvyšuje prestiž, která je jedním z marketingových nástrojů. Cílem značky Klasa, která se uděluje od roku 2003, je propagace českých potravin a pomoc tuzemským podnikatelům uspět v evropské konkurenci. Pokud výrobek splní stanovené požadavky, smí značku užívat po tři roky. Mezi požadavky je např. to, že výrobek je vyroben 100% národní prací a obsahuje stanovené množství tuzemských surovin. Velký důraz je rovněž kladen na kvalitu a bezpečnost potravin. Oceňovány jsou různí výrobci: mlékárny, masny, výrobci mouky, medu i racionální výživy. Klasu nejčastěji získávají uzeniny, pečivo, sýry a jogurty.
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR

5.2.2025

17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

21.02.
Počasí na den 21.02.
-6°C / 4°C

22.02.
Počasí na den 22.02.
-5°C / 4°C

23.02.
Počasí na den 23.02.
-4°C / 5°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A