Přísnější podmínky pro udělení značky Klasa
22.5.2006
Výrobci by měli podle nových pravidel omezit používání doplňkových surovin, jako jsou například sušené odstředěné mléko či enzymatické přísady v pečivu. Na kvalitu potravin by měla dohlížet Státní zemědělská a potravinářská inspekce a firmě, která už Klasu má a nové podmínky nesplní, nebude značka prodloužena.
Zájem výrobců o značku KLASA roste, zejména u malých a středních firem, protože si uvědomují, že zvyšuje prestiž, která je jedním z marketingových nástrojů.
Cílem značky Klasa, která se uděluje od roku 2003, je propagace českých potravin a pomoc tuzemským podnikatelům uspět v evropské konkurenci. Pokud výrobek splní stanovené požadavky, smí značku užívat po tři roky. Mezi požadavky je např. to, že výrobek je vyroben 100% národní prací a obsahuje stanovené množství tuzemských surovin. Velký důraz je rovněž kladen na kvalitu a bezpečnost potravin. Oceňovány jsou různí výrobci: mlékárny, masny, výrobci mouky, medu i racionální výživy. Klasu nejčastěji získávají uzeniny, pečivo, sýry a jogurty.
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC
Regionální potravina

Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko

Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Tento projekt je podporován


Novinky
26.3.2025
Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.
» více
Sledujte TV APIC

Počasí
04.04.

5°C / 16°C
05.04.

5°C / 13°C
06.04.

-2°C / 4°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A