Přísnější podmínky pro udělení značky Klasa
22.5.2006
Výrobci by měli podle nových pravidel omezit používání doplňkových surovin, jako jsou například sušené odstředěné mléko či enzymatické přísady v pečivu. Na kvalitu potravin by měla dohlížet Státní zemědělská a potravinářská inspekce a firmě, která už Klasu má a nové podmínky nesplní, nebude značka prodloužena.
Zájem výrobců o značku KLASA roste, zejména u malých a středních firem, protože si uvědomují, že zvyšuje prestiž, která je jedním z marketingových nástrojů.
Cílem značky Klasa, která se uděluje od roku 2003, je propagace českých potravin a pomoc tuzemským podnikatelům uspět v evropské konkurenci. Pokud výrobek splní stanovené požadavky, smí značku užívat po tři roky. Mezi požadavky je např. to, že výrobek je vyroben 100% národní prací a obsahuje stanovené množství tuzemských surovin. Velký důraz je rovněž kladen na kvalitu a bezpečnost potravin. Oceňovány jsou různí výrobci: mlékárny, masny, výrobci mouky, medu i racionální výživy. Klasu nejčastěji získávají uzeniny, pečivo, sýry a jogurty.
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Tento projekt je podporován
Novinky
14.11.2024
Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.
» více
Sledujte TV APIC
Počasí
22.11.
-5°C / 1°C
23.11.
-3°C / 2°C
24.11.
1°C / 5°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A