Omega-3 směs do párků
16.5.2006
Zejména na jaře a v létě jsou vyhledávány lehké masné výrobky a je zvýšený zájem o koncepty správné výživy. Nová omega-3 směs od společnosti Wiberg z rakouského Salzburgu vytváří kombinaci masných výrobků se sníženým obsahem tuku s cennými omega-3 mastnými kyselinami a s vlákninou.
Omega-3 mastné kyseliny jsou přirozené, životně důležité složky tuků a olejů, které lidské tělo není schopno samo vytvářet. Byly popsány jejich pozitivní, zdraví ovlivňující vlastnosti. Především chrání před vznikem srdečních onemocnění.
Omega-3 směs je rakouským výrobkem, který je vhodný pro celý sortiment masných výrobků a přidává se na závěr zpracování na kutru spolu s libovolným kořením. Díky tomu, že takto vytvořené masné výrobky obsahují vlákninu je možno použít recepturu pro potraviny se sníženým obsahem tuku. Konečný produkt potom obsahuje zhruba o 30 procent méně tuku než je u podobných masných výrobků běžné. Tak se mohou krájené salámy nebo párky s omega-3 směsí řadit k potravinám bohatým na vlákninu a přitom mají i snížený obsah tuku.
Zdroj: uzpi
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem