Nikotin ve vejcích

28.4.2006

V Dolním Sasku byl v některých vejcích zjištěn nikotin, a došlo k jejich stažení z trhu. Bylo zjištěno, že nikotin pocházel z látky na desinfekci kurníků, kterou je možno používat jen, pokud jsou slepice mimo (a ještě s příslušnou další prodlevou). Německý úřad pro hodnocení rizik (BfR) dospěl k závěru, že 300 µg nikotinu na kg vajec neznamená zdravotní riziko. Obsah nikotinu obsaženého v postižených vejcích se však neuvádí. Nikotin se přirozeně vyskytuje v řadě potravin, např. rajčatech, paprice a bramborách.
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"

14.11.2024

Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

23.11.
Počasí na den 23.11.
-3°C / 2°C

24.11.
Počasí na den 24.11.
1°C / 6°C

25.11.
Počasí na den 25.11.
2°C / 7°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A