Prodloužení skladovatelnosti (data použitelnosti) potravin přírodními prostředky

26.4.2006

Firma Cooke Aromatics Pty Ltd (admin@cookearom.com.au) nabízí řadu přírodních antioxidantů na bázi rozmarýnových extraktů, které minimalizují žluknutí a zlepšují skladovatelnost díky své široké antibakteriální aktivitě. Rozmarýnový extrakt úspěšně inhibuje růst mikrobů E. coli, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus a Pseudomonas aeruginosa. Tyto funkční složky jsou vhodné jak ve formě ve vodě rozpustné látky, tak i ve formě v oleji dispergovaných preparátů. Extrakty se úspěšně používají jako složka chlazeného masa, snacků, majonézy, omáček, dresinků, mořských produktů, přírodních ochucujících látek a různých typů slaných náplní (extrakt Oxy´less Clear), nebo v nápojích (ve vodě rozpustný preparát Flavor Plus). Pro aplikaci za sucha je nejvhodnější práškovitý preparát Oxyless CS. Všechny extrakty se dobře dispergují a emulgují. Povrchovým kontaktem chrání tuky (oleje) a přírodní barviva. Úspěšně omezují oxidaci tukových složek a stabilizují přírodní barviva. Collins, T., Natural shelf life extension. Food Australia, 57, 2005, č. 12, s. 529
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

24.12.
Počasí na den 24.12.
-4°C / 3°C

25.12.
Počasí na den 25.12.
-1°C / 3°C

26.12.
Počasí na den 26.12.
0°C / 4°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A