29. 3. 2023 - ŠKOLENÍ K INTEGROVANÉ PRODUKCI ZELENINY, BRAMBOR A JAHODNÍKU
8.3.2023
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský ve spolupráci se Zelinářskou unií Čech a Moravy z.s. zvou na školení
pro členy Svazu pro IPZ, žadatele AEKO a pěstitele zeleniny, brambor a jahodníku za účelem rozšíření znalostí o systému integrované produkce zeleniny a jahodníku podle nařízení vlády o podmínkách provádění agroenvironmentálně – klimatických opatření
Datum a čas konání: 29. března 2023 od 13:00 hod
Místo konání: konferenční sál Kulturního domu, Větrný Jeníkov 198
Registrace na školení: prostřednictvím formuláře zde nejpozději do 24. 3. 2023.
Vložné: 1.500,- Kč za účastníka včetně DPH (Vložné zahrnuje účast na školení, oběd a občerstvení během školení. Vložné uhraďte převodem do 24. 3. 2023, informace k platbě níže. Platba na místě nebude možná.)
Program školení:
12:00 – 13:00 Oběd
12:30 – 13:00 Prezence a evidence přítomných – info viz. níže
13:00 – 17:00 Vlastní školení IPZBJ
Náplň školení:
1. Nová pravidla AEKO IPZ 2023+ - Ing. Mgr. Denisa Nechanská, ministerský rada Oddělení strategie enviromentálních podpor rozvoje venkova, Ministerstvo zemědělství
2. Evidence hnojiv - Ing. Josef Svoboda, Ph.D., ředitel Odboru kontroly zemědělských vstupů, ÚKZÚZ
3. Rostlinolékařský portál - Ing. Jakub Beránek, Ph.D., ředitel Odboru zdraví rostlin, ÚKZÚZ
4. Přímé platby a podmíněnost v SZP 2023+ - Ing. Kateřina Bělinová, ředitelka Odboru přímých plateb, Ministerstvo zemědělství
5. Monitoring a ochrana zeleniny proti škůdcům - Ing. Kamil Holý, Ph.D., vedoucí týmu Integrovaná ochrana zemědělských plodin proti škůdcům, VÚRV Praha
Dotazy k jednotlivým tématům můžete posílat předem na adresu: zucm@zelinarska-unie.cz.
Organizační zajištění: Darina Juříčková, tel. 604 888 638, e-mail: jurickova@zelinarska-unie.cz
DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ:
Upozorňujeme, že pro žadatele AEKO IP je absolvování tohoto školení povinné. Certifikáty o absolvování školení nebudou vydávány, absolvování školení je pro kontrolní účely potvrzeno podpisem statutárního zástupce podniku na prezenční listině při prezenci na místě, případně doložením plné moci pro zástupce podniku.
Při prezenci v místě konání je nutné předložit tyto doklady:
- fyzická osoba:
o občanský průkaz – pokud se dostaví podnikající fyzická osoba, která je zároveň žadatelem o dotaci
o občanský průkaz + plná moc – pokud se dostaví osoba zastupující žadatele
- právnická osoba:
o občanský průkaz + výpis z obchodního rejstříku (stačí vytisknutý z ARES) – pokud se dostaví statutární zástupce firmy
o občanský průkaz + výpis z obchodního rejstříku (stačí vytisknutý z ARES) + plná moc podepsaná statutárním orgánem firmy – pokud se dostaví jakýkoliv pověřený pracovník
Formulář plné moci a další informace naleznete v příloze.
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem